sunnuntai 1. marraskuuta 2009

SeaWorld, Orlando, Florida

Vaikka olin majoittuneena Walt Diseney Worldiin, menin päiväksi kilpailijan leiriin SeaWorldiin, joka löytyy myös Orlandosta.
Koska Disneyworldissa kuljetukset hoituu puiston puolesta, päätin palauttaa auton SeaWorldissa käynnin jälkeen lentokentälle 36h liian aikaisin.

Aamulla Seaworldissa ei ollut vielä paljon asiakkaita, mutta ensimmäinen delffiniesityksen stadioni tuli kuitenkin täyteen. Myös "kastut tällä penkillä" paikat menivät ja katsojat saivat mitä kerjäsivät niillä paikoilla istuessaan ;-)
Esitykseen oli sekoitettu teatteria, köysitemppuilua ja lintuja.

Seaworlin delfiinistadionin esityksessä oli delfiinien lisäksi ihmisten akrobatiaa ja lintuja.

SeaWorldin tähden, Shamu miekkavalaan esitykseen oli muutama tunti, joten käytin aikaani tutustumalla Manaatteihin, isokokoisiin mereneläviin, jotka uiskentelivat hiljakseen altaassaan samalla pinnasta syöden sinne päätyneitä lehtiä.

Manaatit akvaariossaan, jota pystyi mennä katsomaan myös pinnan alta.

Hylkeille sai heitellä pikku kaloja ruuaksi. Ilmeisesti pari oli mennyt ohi ja kaveri siinä haikailee niiden perään.

Pingviineillä oli oma rakennuksensa. Kätevästi katselu suoritettiin "liukuhihnalta", jolloin tungosta ei pääse syntymään, mikäli halusi enemmän tarkkailla niitä, pystyi sen tekemään hihnan takana olevalta korotetulta tasolta. Lunnit ja pingviinit näyttivät kykenevän yhteiseloon samassa tilassa.

Pingviinejä sai seurata liukuhihnalta. Katossa olevasta aukosta tippuili hiljakseen lunta, jotta pinguilla olisi kotoiset oltavat.

"Hei mä (melkein) lennän"!

"Seisoskellaan tälleen ryhmässä niinku aina telkkarissakin serkut näyttää tekevän".

Miekkavalaiden esitys oli suurin vetonaula, katsomoon mahtui yleisöä varmasti tuhansia.
juuri ennen esityksen alkua tuli armeijan värväysvideo ja kuuluttaja pyysi aktiivipalveluksessa olevia ja reserviläisiä nousemaan, jotta yleisö voisi osoittaa kunnioitustaan heille "jotka puolustavat vapauttamme" antamalla aplodeja. Johan on militaristista meininkiä tuumin.
Toisaalta onhan meilläkin kotosuomessa asevelvollisuus...


Miekkavalas showhun kuului suurten valaiden hyppelyä, katsojien kastelua (voi miten ilkeiksi ne opetetaan) ja kouluttajien ratsastusta valailla. Välillä kouluttaja sinkoutui korkealle ilmaan valaan lennättämänä.

Kouluttaja sai kunnon uimahypyn miekkavalaan avustamana.
Saat kuvan suuremmaksi klikkaamalla sitä.

Haiakvaariosta löytyy maailman pisin vedenalainen katselutunneli, jossa myös kuljettiin hihnalla. Erikokoisia haita, mutta myös pienempiä kaloja uiskenteli ympärillä.



Päätin jättää kastautumislaitteet väliin. Neljännesdollarin kolikolla sai vielä kuivaksi jääneitä matkustajia kastella vesi"tykillä".

Merileijona- ja saukko stadionilla oli merirosvotarina esitys.
Yleisön tullessa sisään miimikko huvitti yleisöä sisään tulevien katsojien kustannuksella.
Erinomainen yleisön lämmittely, sillä esityksen puujalkavitsi naurattivat ja muutenkin esitys oli hyvin käsikirjoitettu. Sitä jäin pohtimaan, olikohan muutamat "yllättävät virheet" eläinten tehdessä mitä tahtoo todellisia vai myös käsikirjoitettuja.

Delfiiniallasta pääsi myös katsomaan pinnan alta.

Näkymää pinnalta ja samaa allasta pinnan alta.

Päivän päätteeksi kävin yhdellä vuoristorata ajelulla jossa ei ollut vaarana kastua. Se oli vastaavanlainen minkälaisen olin ajanut Kalifornian Magic Mountainissa, penkit kääntyivät 90 asteen kulmaan siten, että rinta- ja katsontasuunta oli alaspäin, aivan mahtavaa!
Vasta myöhemmin lueskelin, että toinen vuoristorata olisi ollut Orlandon alueen suurin ja rankattu maailman 10 parhaan joukkoon :o ...No ei se siltä näyttänyt...

Vaunu ei osunut veteen, vaan pinnan alla olevat suihkut laukesivat vaunun saapuessa kohdalle.

Vein auton lentokentälle jonne löysin helposti katuopasteita seuraamalla.
Mainitsin auton voimakkaasta äänestä eturenkaan osalta ja takakontin vaarallisen teräväksi rikkoutuneesta lukonympäryksestä johon löin pariinkin otteeseen pääni, onneksi ilman pahempia haavoja. Vastaanottovirkailijaa kiinnosti lähinnä se, olinko minä rikkonut lukonympäryksen.

Dodge Caliberilla tuli ajettua Floridassa 1600 kilometriä.

Walt Disneyn majoitukseen sisältyi myös lentokenttäkuljetukset. Pääsinkin muiden matkustajien mukana Disney Magic Expressillä kentältä majapaikkaani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti