tiistai 3. marraskuuta 2009

Walt Disney World, Orlando, Florida

Hankin majapaikan ja liput DisneyWorldiin viimeisenä iltana Houstonissa, eli pari viikkoa aikaisemmin. Valitsin edullisimman vaihtoehdon, neljän yön majoitus ja kahden päivän teemapuistoliput maksoivat tarjouksessa yhteensä 338eur.

Olin majoittuneena All-Star Movie resortiin. Talossa oli kyllä enemmän urheilullista Mighty Ducks rekvisiittaa. Erillisiä kolmikerroksisia majoitusrakennuksia oli kymmenen ja kapasiteettia yhteensä vajaalle 2000 hengelle.
Lisäksi näitä All-Star resorteja löytyi vastaavankokoisena myös Sports- ja Music teemalla, joten kokonaisuudessa tilaa oli lähes 6000 hengelle!

Huone oli n.12 neliömetrin kokoinen + vessa, parisängyllä varustettu. Boordi oli Might Ducks aiheinen ja kun seinälle oli vielä lisätty Mighty Duck taulu, tulikin mieleen juniorikiekkoilijan huone.
Internet löytyi kaapelin päästä, toimi hyvin ja oli $10 hintainen per vuorokausi.

Rakennusten väliltä löytyi keskitetysti uima-altaita ja itsepalvelupesuloita.

All-Star Movie resortin bussiasemaa.

Mighty Ducksin huulen alta pääsi kulkemaan rakennuksen hisseille.

Aamiainen oli erikseen maksullinen ja sen sai keskusrakennuksesta. Vaihtoehtoja oli lukuisia. Olin luonnollisesti liikkeellä samaan aikaan kuin kaikki muutkin, joten kovin ruuhkaiselta tuntui.
Samasta rakennuksesta löytyi myös krääsämyymälä.
Katselin mielenkiinnolla Halloween tavaroita, mutta päätin ostaa ne myöhemmin. Luonnollisesti jo sunnuntaina Halloweenin mentyä tilalle olikin ilmestyneet joulupallot sun muut jouluroinat.
Sisään kirjaannuttuani käväisin saman tien katsomassa erästä tuliaislahjaa liikkeestä. Nuori myyjä tuli kysymään voiko auttaa ja samalla kysäisi jännittääkö minua?
Anteeksi, pääsi ihan tahaton nauru päin naamaa...

Pystyin käyttämään huoneeni magneettiraidallista avainta myös maksamiseen, joka oli varsin kätevää. Saisivat tärkeää tilastotietoa yksin matkaavan suomalaismiehen ostoskäyttäytymisestä :-)

All-Star Movie resortin ravintola aluetta.

Sisäänkirjaantuessani sain pikku nivaskan esitteitä mukaani joissa mm. lista eri teemapuistojen laitteista.
En ollut ehtinyt etukäteen tutustua tarjontaan, joten vihkosen listan perusteella valitsin kohteiksi Epcot Tulevaisuuden maailman ja Hollywood teemapuistot.

Maanantaina 2.marraskuuta oli sitten itse Disney puiston vuoro, edellisenä päivänähän kävin SeaWorldissa.
Aamiaisella oli hieman ruuhkaa, josta selvisi viiden minuutin jonotuksella ensin lämminruokatiskille ja sitten toinen jonotus kassalle.
Monessa pikaruokapaikassa muuten juomat hoidetaan siten, että myyjä antaa halutun kuppikoon, johon itse saa täyttää mitä juomaa haluaa, vaihtoehtoja toisinaan jopa vajaat 10kpl

Sukkulabussi saapui 15min odottelun jälkeen. Käväisin vielä kysymässä Epcotin lipputiskillä, toimiiko homma tosiaan siten, että näytän vain huoneeni korttia lukijaan ja pääsen sisään, eli omasta tyhmyydestä vielä 10min lisää jonotusta.
Ihmeellistä selvittelyä tuntui olevan sisäänpääsyportilla. Jostain kumman syystä sisään pääsi vasta annettuaan lukulaitteelle peukalon sormenjälkensä! Onko onnettomuustilanteessa helpompi tunnistaa ruumiit vai miksiköhän moinen käytäntö lienee, ei taitaisi ihan suomessa mennä läpi tuollainen.
Nyt siis sormenjälkeni on tallessa yhdysvaltain maahantuloviranomaisilla, vapaudenpatsaan tavaroidensäilyttäjällä ja Disneyllä.

Katsoin että Epcotin maamerkissä, suuressa "golfpallossa" näytti olevan sen verran pitkät jonot, että suuntasin aluksi Mission:Spaceen. Jonoja ei ollut nimeksikään. Jonottajien iloksi odotustilat on mukavasti sisustettu, katseltavaa riittää ajankuluksi. Kävellessä itse laitteelle löytyy kylttejä "odotus tästä 45min", joten pitkiinkin jonoihin on varauduttu.

Seuraavassa kertoilen laitteiden juonesta, jotka saattaa pilata mukavat yllätykset mikäli olet itse suunnitellut matkaavasi tänne.

Mission:Spacen odotustiloista löytyy mm. tekopainovoiman antava pyörivä avaruusalus, Mars lennon raketin pienoismalli ja hall of fame avaruuden pioneereista.

Mission:Spacessa lennettiin Marsiin. Neljän hengen miehistöinä mentiin kapseliin. Jokaiselle annettiin kaksi tehtävää painaa nappulaa (joka ei vaikuttanut oikeasti laitteen kulkuun ollenkaan). Jälleen saatiin mahtavasti lähtökiihdytyksen painovoima aikaiseksi, jossain vaiheessa myös käsien liikuttelu tuntui raskaalta, olisi mielenkiintoista nähdä, missä asennossa kapseli oikeasti oli.

Test Track oli myös hyvä laite. Yksin kulkeville oli oma jono, joten näyttötaulun lupaama 30min jono oli paljon lyhyempi. Luonnollisesti taas jäin mielenkiinnolla katselemaan mitä kaikenlaisia lavasteita kävelyreitin varrelta löytyy, joten saattaa olla etten huomannut ajan kulumista :-)
Radalla mentiin testiauton kyytiin, jolla testattiin jarrujen toimintaa (Hui, ei toiminut, ajettiin ulos radalta) jousitusta, kuumuutta, kylmyyttä ja todella kovaa vauhtia.
Radan jälkeen poistuttaessa kuljettiin uusien GM:n automallien esittelyn läpi ja tarvittaessa kauppaakin olisi kai voinut käydä!

Siinä taisikin olla "hurjimmat" laitteet. Loput oli enemmän radalla hitaasti kulkevassa laitteessa olemista lukuun ottamatta Soarinia.

Universe of energy oli yhdistetty elokuva ja ajelu. Yllättävintä oli, että kokonaiset, varmaan kaksisataa katsojaa sisältävät istumakatsomot lähtivät liikkeelle.
Muuten ei mikään kummallinen, kovati tykkäävät nukkeja käyttää joka laitteessa. Vähän oli vanhahtavan oloinen laite.

Spacsship Earthin "golfpallon" sisältä löytyi myös hitaasti kulkeva vaunuajelu kivikaudesta avaruusaikaan.

Turtle Talk with Crush oli lapsille suunnattu interaktiivinen esitys.
Nemo elokuvasta tuttu kilpikonna uiskenteli "ikkunan" takana meressä ja jutusteli katsojille.
En ymmärrä miten saivat piirretyn hahmon vastaamaan katsojille oikeilla suunliikkeillä ja kyselemään että mitäs sinä vihreäpaitainen siinä edessä heiluttelet.

Epcotin yhteydessä oli myös World Showcase alue, jossa rakennustyylejä ja rakennuksia kymmenestä eri maasta. Käväisin kahvilla marokkolaisessa kahvilassa, ostamassa levyn japanilaisten rummuttajien innoittamana ja veneajelulla norjan rakennuksessa viikinkien jalanjäljissä. Ajelun jälkeen oli n. 5min kestävä mainosvideo norjasta.

Kiertelen ympäri maailmaa, laukussa leipää ja piimää vaan...
Kun sanon päivää, hän sanoo alaam aleikum


...vai oliko se Konnichi wa?

...tai ehkä pienoisrautatien varrella tyytyväinen emäntä toteaa laskettuaan kaikki porsaat
Guten tag.

Käytyäni uudelleen Mars lennolla Mission:Spacessa, viimeisenä kävin jonottamassa 40min Soariniin, lentoon läpi Yhdysvaltojen. Kannatti jonottaa.
Laitteessa katsojat nostettiin useaan tasoon puolipallon muotoisen valkokankaan eteen.
Oltiin kuin helikopterin kyydissä kiidettäessä eri kaupunkien ja tuttujen Grand Canyonin maisemien lävitse.

Epcot Tulevaisuuden maailman maamerkkinä toimii jättimäinen "golfpallo".

Disney's Hollywood Studios

3.marraskuuta suuntasin Disney's Hollywood studios teemapuistoon.
Päätin jättää aamupalan ruuhkat väliin ja suunnata suoraan teemapuistoon jossa ottaisin aamiaista jossain kahvilassa. Huono idea, pikaruokalat eivät olleet auki heti aamusta ja ravintolaan oli jonoa.
Kokis ja zurro sai toimia aamupalana.

High School Musical 3 esityksiä pyöri pääkadulla päivänaikaan useammankin kerran.

Aluksi kävin The Great Movie Ride ajelulla, jossa liikkuvat nuket esittivät eri kohtauksia tunnetuista elokuvista.
Ajelulla oli myös pari toiminnallista kohtausta jossa juontaja lähti ajoneuvosta pois taistelemaan tai muuta mukavaa.

Ellen Ripley odottaa Alienin hyökkäystä The Great Movie Ridessa.

Star Tourissa päästiin ajelulle tähtien sodasta tutulla huoltosukkulalla.
Tämä sama ajelu löytyy myös Pariisin EuroDisneylandista.

Joku pahis tuli keskeyttämään jedioppilaiden harjoitukset.

Indiana Jones Epic Stunt Spectacularissa päästiin seuraamaan elokuvan tekoa tuttuine Indy kohtauksineen, SUURI pyörivä kivi Amazoniassa, neidin kaappaus kairolaisella torilla ja loppuhuipennuksena taistelua lentokentällä räjähdyksineen.
Vauhdikas show erikoistehosteineen.

Indy pistää pahaa natsia lättyyn...

Myös Light, Motor, Action! Show on tuttu EuroDisneysta, itse asiassa show on kehitetty siellä.

Myös täältä löytyi vain pari hurjempaa laitetta:
The Twilight Zone Tower of Terror pääsi todella yllättämään.
Mentiin hissiin joka lähtikin liikkeelle ylös noustuaan vaakasuunnassa.
Matkalla näkyi oikeita haamuja, ei ne muuten voineet leijailla ilmassa siten.
Yht'äkkiä huomasinkin laukkuni leijailevan ilmassa sylissäni kun olemme menossa alaspäin, pimeyttä, ylöspäin, pilkahdus valoa, olemme todella korkealla, puisto näkyy alla, pimeyttä, alaspäin...
tällaista renkutusta jatkui muutaman minuutin. Oikein onnistunut laite!

Rock 'n' Roller Coasterissa vaunu oli muotoiltu amerikanraudaksi. Ajettiin kovin mäkistä maastoa, kun välillä taidettiin tehdä silmukoitakin.

The Twilight Zone Tower of Terror pääsi yllättämään

Rock 'n' Roller Coaster Starring Aerosmithissä päästiin ajelulle talon sisällä olevaan vuoristorataan.

Hollywood studiolta lähdin neljän maissa pois ja suuntasin Downtown Disney alueelle, jonne ei tarvinnut erillistä lippua. Alueelta löytyi kahviloita, ravintoloita ja kauppoja.
Tämän jälkeen suuntasinkin jo majapaikkaan ja valmistautumaan seuraavan päivän Washington D.C.n matkaan.

1 kommentti:

  1. Meillä sattu mukava juttu kun menimme kohti twilight zone tower of terroria, tuli joukko amerikkalaisia vastaan ja sanoivat ihan kesy laite ei oikeastaan kannata mennä, ajattelimme kuitenkin että katsotaan kun tänne asti kävelty.( ei enää koskaan tähän laitteeseen)
    kännykkäkin lensi taskunpohkalta alaspäin tultaessa jalkoihin, säilyi onneksi ehjänä.

    VastaaPoista