keskiviikko 4. marraskuuta 2009

Matka Washington D.C:hen (lento US 1484)

Pakatessa matkatavaroita lennolle Washington D.C:hen ajatuksena oli, että saisin matkatavarat mahtumaan matkalaukun lisäksi "koulureppuun", jolloin voisin kuljettaa sen matkustamoon ns. personal iteminä. Tein lennon lähtöselvityksen ennakkoon netin kautta jolloin säästin $5 per matkalaukusta (kokonaishinnaksi jäi $15) ja erilliseltä säätämiseltä kentällä.

Lennon lähtöselvityksen olisi voinut tehdä myös All-Star resortin vastaanotossa klo 5pm mennessä, mutta se ei sopinut aikatauluuni.

Illalla pakkaillessa huomasin, että hotellihuoneen puhelimen viestimerkkivalo palaa.
Luuri ylös ja viesti näppäintä painamalla puhelu yhdistyi vastaajapalveluun, jossa oli viesti hotellin vastaanotolta. Ilmoittivat että ei tarvitse erikseen mennä suorittamaan uloskirjaantumista. Lasku toimitetaan hotellihuoneen oveen klo 8am mennessä.
Myös lennon lähtöselvityksen olivat hoitaneet valmiiksi :o
... saas nähdä mikä sotku syntyy kun nyt asia olikin tehty kahteen kertaan.
Tullessani palauttamasta autoa lentokentälle ja saadessani bussikuljetuksen DisneyWorldiin ilmoitin lähtevän lentoni numeron ja aikataulun jonka perusteella olivat varmasti asian hoitaneet puolestani.

Aamulla loppuja tavaroita pakatessa huomasin, ettei koulureppu riittäisi toiseksi matkalaukukseni, vaan siirsin tavarat putkikassiin, jonka olin ostanut Miamista.
Jotain rapinaa kuului ovelta ja sinne olikin ilmestynyt kuori jossa lentoliput, mutta nyt kun itse tein myös lähtöselvityksen, vaihdoin istumapaikkaa ja lipussa oli väärä paikka.

Bussien lähtöpaikalla oli kolme nuorta virkailijaa ottamassa matkatavaroita vastaan. Kerroin että olin itse suorittanut lähtöselvityksen ja lisäksi pitäisikin saada toinen matkalaukku ruumaan koska putkikassi tuskin menee "käsilaukkuna" matkustamoon.
Kertoi että heidän kauttaan ensimmäisestä matkalaukusta ei tarvitse maksaa mitään ja toisesta $15. Mutta koska olin jo maksanut 1. he velottaisivat lentoyhtiön $25 sijasta $15 toisesta matkatavarasta.
Sopi minulle. Maksaminen onnistui ja sain uuden matkalipun pikku odottelun jälkeen, mutta kassia ei saatu syötettyä järjestelmään. Opasti minua itse viemään kassini lentokentällä matkatavaroiden jättöpisteelle.

Disney's Magic Express hoitaa ihmisten kuljetuksen lentokentän ja Disneyn majapaikkojen välillä.
Jostain syystä sukkulabusseissa jotka kulkivat majapaikkojen ja teemapuistojen välillä ei pimeään aikaan pidetty matkustamoissa valoja päällä. Kuski saikin ajorauhan kun matkustajat menivät hämmästyksestä hiljaiseksi :-)


Disneyn Magic Express bussi saapui ajallaan ja matka kentälle sujui ongelmitta.
Kentällä vein putkikassin matkatavaroiden jättöpisteelle ja kerroin että minulla on jo valmiiksi maksettu matkalaukku. Virkailija katsoi kuittiani ja oli hieman hämmentynyt.
"Kuljetteko jonkin ryhmän mukana?"
"Ei, en kulje, ihan yksin liikkeellä".
"Teillä on aika monta matkalaukkua, tällä tunnuksella niitä löytyy yksi, kaksi, kolme,... kymmenen!"
"Ei, kyllä niitä pitäisi olla vain kaksi, onnistuinko kadottamaan matkatavarani jo ennen lentokentälle pääsyä!"

Kertoi että ongelma Disneyn päässä eikä minun tarvitsisi olla huolissani, aiemmin jättämäni matkalaukku seuraisi minua Washington D.C:hen..

Turvatarkastus hoitui jo perusrutiinilla kenkien ja vyönpoisto mukaan luettuna.
Kävin ottamassa pikku aamupalan kentällä jonka jälkeen suuntasin portille.
Koneena näytti oleva Boeing 737-400 joka tuli melko täyteen.

Saavuttaessa Washingtoniin näkyi taivaalla varsin kumman näköisiä pilviä, raidallinen pilvimatto jatkui varsin pitkään.

Jos näiden pilvien alla ottaa aurinkoa, tuleeko raidalliseksi?

Maisema-ajelua lentokoneella (kuvan saa suuremmaksi klikkaamalla sitä):
1. Pentagon
2. Washington monumentti
3. Valkoinen talo
4. Lincolnin muistomerkki

Kone lensi varsin pitkään maisemien katselukorkeudella, josta pystyi erottamaan auton kokoiset yksityiskohdat ja varsin mukavasti ruskanväreissä olevan ympäristön.

Washingtonin seudulla on kolme lentokenttää, joista Ronald Reagan Washington National on kaupungin lähin. Kentältä pääsee metrolla keskustaan.
Metroverkko on jo jonkin kokoinen, 5 linjaa, 86 asemaa ja 170kilometriä pituutta.

Hieman aikaa kesti ymmärtää kuinka maksuautomaatti toimi, vaikka kyljessä lukikin isolla vaiheet 1, 2 ja 3.

Washington D.C:n metron lippuautomaatti.

No ei siinä mitään hävettävää ollut, koska vieressä kaksi rouvaa pohdiskeli samaa ja sitten toinen oivalsikin että "katsotaan mitä hän tekee", johon totesin olevani myös pelkkä turisti :-)
Myöhemmin innostuinkin opastamaan kanssaturisteja koneen käytössä mikäli ongelmia näytti olevan.
Automaatissa ensin katsotaan kohde listalta minne halutaan mennä. Syötetään raha,
+/- säädetään näyttöön haluttu summa, ensin dollarit kohdilleen ja sitten sentit omalla näppäimellä. Lopuksi painetaan "Push for Farecard" näppäintä.
Olisi ne ohjeet kannattanut lukea maksuautomaatin kyljestä kunnolla. Huomasin vasta myöhemmin, että ensimmäisen rivin kalliimmat hinnat olivat voimassa vain ruuhka-aikana 5.30-9am ja 3-7pm arkisin. Suurta tappiota ei kuitenkaan koitunut, koska olin liikkeellä suunnilleen ruuhka-aikoina.
Maksimi vaihtoraha jota kone palauttaa on $5.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti