perjantai 25. syyskuuta 2009

Brooklyn Bridge

Brooklyn bridge on Vapauden patsaan ohella New Yorkin tunnusmerkkejä.
Aloitetaan pienellä kuvauspaikka vinkeillä. Matkustin A linjalla High streetin asemalle, josta suunnistin Crocodile Dundeen tyyliin auringosta suuntaa ottaen East Riverin laidalle. Alue on hieman remontissa, joten hyvää kuvaa Manhattanin eteläkärjestä en saanut.
Kuljin Brooklyn bridgen ali sen pohjoispuolelle, josta löytyi sisäänkäynti teollisuusrakennusten välistä Empire-Fulton ferry state parkiin. 1. ja 4. kuva on otettu kyseisestä puistosta.
Pilarien juureen ei pääse viranomaismääräyksellä ja 5v linnatuomio uhkauksella.

Brooklyn bridge Empire-Fulton ferry state parkista nähtynä.

Puiston vieressä on toinen puisto nimeltään Brooklyn park, josta kameraan mahtuvampi näkymä sillan suuntaan.
Pieneen poukamaan on tehty tasanne ja asetettu puistonpenkkejä sillan suuntaan. Muuten ihan mukava paikka, mutta viereiseltä Manhattan bridgeltä tuleva raideliikenteen aiheuttama melu on korvia huumaava.

Ja hieman kauempaa Brooklyn Parkista.

Käväisin lauantaina Little Italyssa ja Chinatownissa. Keksin että Manhattan Bridgeltä voisikin saada hyviä kuvia yläviistosta paikoista. Innostuin sitten kävelemään sillan toiseen päähän saakka. Kuvassa etualalla siis Brooklyn Park, sitten Empire-Fulton ferry state park. Sillan pään läheisyydessä Brooklynin päässä pitäisi olla York Streetin asema, mutta ei sattunut kohdille. Minulle neuvottiin suunta Jay Streetin asemalle joka hieman kauempana.
Kuva otettu Manhattan Bridgen kävelytasanteelta joka ympäröity verkkoaidalla.
Pokkarikameran kanssa ongelmia ei ole, mutta järjestelmäkameran linssin saa joten kuten laitettua (77mm halkaisijaltaan tai pienempi linssi) aidan ja siltarakenteen välistä.

Palataan kuitenkin perjantaille kun kävelin Brooklyn Bridgeä takaisin Manhattanille.

Idän puolen pystypilarit Empire-Fulton ferry state parkista nähtynä.

Kevyenliikenteen väylä kulkee sillan keskellä ylemmällä tasolla nähden autoihin. Toikkaroivat turistit ( itseni mukaan lukien ) aiheuttavat vaaratilanteita varsin kapealla kulkuväylällä. Pyöräilijöillä on oma puolensa jota myös hölkkääjät näyttivät käyttävän.

Brooklyn Bridgen kevyen liikenteen väylää.

Tukipilarien kohdalla oli vähän ruuhkaisempaa mutta muuten matkanteko aurinkoisenakin päivänä eteni varsin mallikkaasti. Kovasti oli tarvitsijoita kuvanottajille, siinä voisi olla bisnesidea, neljännesdollari per laaki :-)

The virallinen poseerauskuva

Manhattan ja keltainen auto

Rannikkovartiosto näytti olevan aika tosissaan. Pienimmistä vartioveneistä alkaen oli aseistuksena raskaat konekiväärit. Tässä touhu näyttää kuitenkin pikemminkin piknik-reissulta.
Näkymää vasemmalle...

...ja oikealle. Kuvan keskellä Empire State Building (vain Mr. Kong puuttuu).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti