sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Times Square

Times Squaren valoloisto veti minua puoleensa kuin lamppu yöperhosta. Siellä on tosiaan suurkaupungin tuntua.
En näyttänyt kuitenkaan olevan ainoa, jatkuva ihmismassa velloi alueen läpi, toiset jäivät istuskelemaan monitasoiselle katselukorokkeelle aukio päähän.
Katselukoroke olikin Broadway esitysten myyntipisteen katto. Päivällä rakennelmaa kiersi satojen ihmisten jono.

Näkymää Times Squarelta päiväaikaan.

Lähdin kameran kanssa kuvaamaan näkymiä ilta aikaan lauantaina, mutta matkalla alkoi satamaan vettä. Tuumasin aluksi ettei se haittaa, asfaltista heijastuva valohan näyttää vielä paremmalta. Mieleen ei kuitenkaan tullut, että siinähän kastuu... varsinkin kamera. Vierailusta tulikin varsin turha ainakin kuvaamisen kannalta.

Chrysler Building East 42th kadulta nähtynä. Etualalla Grand Central.

Sunnuntaina uusi yritys. Ajoin metrolla Lexingtonin ja East 59th kadun metroasemalle ja kävelin Applen kaupalle.
Kävin aikaisemmin ostamassa uuden akun Macbookiini, vanha akku ei enää kolmevuotiaana kestänyt kuin tunnin tai puolitoista.
Sunnuntain jatkunut sade oli loppunut. Vein vanhan akun kauppaan kierrätykseen, eihän sitä voi periaatteista matkustellessakaan luopua (tätä kommenttia saan varmaan myöhemmin katua)

Applen kauppa löytyy 5th Avenuen ja East 59th Streetin kulmasta.

Katukeittiöstä saa mitäänsanomattoman hodarin parilla taalalla. En tiedä johtuiko toisinaan näkyvä voimakas savu marinaadista vai mistä, mutta jos vieressä sattui liikennevaloissa seisomaan, ei käry herättänyt ruokahalua vaan sai silmät kirveltämään.

Takseja ja valomerta 7th Avenuen ja W46th streetin kulmassa Times Squarella.

Kävelin 59th Streetiä keskuspuiston vierustaa 7th Avenuelle. Elokuvista tutut portieerit näytti olevan joka talon aulassa. käännyin 7th Avenuelle ja kävelin siitä Times Squarelle.

Näkymää Broadwaylta W47th Streetin suuntaan Times Squarella.

Broadway on kävelykatu aluetta Times Squaren kohdalla. Kadulta löytyy pöytiä ja penkkejä joihin voi istahtaa. Täälläkin olisi voinut tehdä pisnestä tarjoutumalla ottamaan kuvia ihmisistä heidän omalla kamerallaan :-)

Broadwayn ja 7th Avenuen kulmauksessa näkymää pohjoiseen.

Times Squarella näkymää Broadwaylta 7th Avenuen ja W43rd Streetin kulmaan

New Yorkilainen taksi 7th Avenuella Times Squaren kohdalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti